Miercuri, 22/01/2025, 8:52 AM
Bine aţi venit Guest

RadicalHackers

Meniu
STOP ACTA
Crezi ca ACTA ar trebuii adoptata in Romania?
Total răspunsuri: 36
Statistica

Total online: 3
Invitati: 3
Utilizatori: 0
Principală » 2010 » Decembrie » 10 » Stiri ignorate care ar putea schimba lumea
11:34 PM
Stiri ignorate care ar putea schimba lumea
S-au intamplat recent, atat de recent, incat opinia publica mondiala le-a uitat intr-un elan aproape inconstient...

Au fost ascunse, musamalizate si rapid ingropate, parca la ordin...
Presa globala nu le-a acordat importanta cuvenita, desi evenimentele de mai jos vor influenta in mod sigur viitorul. Dincolo de presupuneri, analize si comentarii, faptele petrecute fara stirea celor multi spun multe despre deriva in care continua sa rataceasca lumea in care traim.

Zidul Mexicului a fost spart

In timpul alegerilor partiale din 2006, din Statele Unite, congressmenii republicani erau in stare de orice promisiune, doar-doar i-or convinge pe votantii americani sa fie alaturi de ei, trup si suflet, in lupta impotriva imigrantilor ilegali, dornici de o portie zdravana de "American Dream". In acest scop, au facut la repezeala o asa-numita Lege a Zidului de Securitate, un proiect care urma sa se finalizeze pri construirea unui zid dublu, intinspe toata lungimea granitei dintre Statele Unite si Mexic. Imensul monument al discriminarii urma, asadar, sa aiba o lungime de peste 1.120 kilometri. Presat de cheltuieli urgente legate de operatiunile militare americane din Irak si Afghanistan, Congresul a alocat, in acel moment, o suma de bani suficienta pentru construirea a doar 600 kilometri de zid. Banii necesari definitivarii zidului american ar fi urmat sa fie alocati in urmatorul an fiscal.Ambitiosul plan al republicanilor a fost insa abandonat...
La orizont zambea had "Criza Mondiala".
Pe restul distantei nezidite, autoritatile de la Washington au instalat un zid "virtual", supravegheat cu radare si camere video de ultima generatie.
Neimpresionata de importanta care i se da, saracimea Mexicului incearca, de zor, sa forteze zidul invizibil. O parte reuseste cu bine patrunderea in noul "teritoriu interzis" din continentul nord-american. Sa fie un semn ca saracia bate tehnologia?


Evreii americani nu mai sunt foarte incantati de Statul Israel

Doi autori celebri in lumea politicii americane, Stephen Walt si John Mearsheimer, au lansat un volum care a starnit scandaluri si controverse acide inca din prima zi in care a fost pus in vanzare. Intitulata "Lobby-ul israelian", cartea in cauza dezvaluie ca sustinatorii din Statele Unite ai Israelului au deja o influenta covarsitoare asupra politicii externe a S.U.A.

Vrand parca sa infirme datele expuse in controversatul volum, un studiu social recent afirma ca tinerii evrei americani sunt tot mai putini interesati de sprijinirea statului Israel. Datele studiului dezvaluie ca doar 48% dintre evreii americani din esalonul cu varsta sub 35 ani mai considera ca distrugerea Israelului ar fi o tragedie personala. Comparativ, 77% dintre evreii americani de peste 65 ani declara ca disparitia Israelului ar fi o tragedie mai mare decat insasi Holocaustul.


Robotii actioneaza deja pe fronturile de razboi ale lumii

Inca din luna iunie a anului 2008, armata americana a introdus in Irak primii roboti de razboi. Inarmate pana in dinti, noile masinarii ale mortii, ganditoare si autonome intr-o oarecare masura, anunta o noua era pentru stiinta razboiului modern. Daca, pana la acea data, robotii erau folositi exclusiv in operatiuni de detectare a minelor si dezamorsare a dispozitivelor explozibile artizanale, noii roboti de tipul SWORDS sunt echipati cu mitraliere M249. Pana in prezent, in Irak seamana moarte si durere trei astfel de roboti, in valoare de 250.000 USD bucata. Robotii SWORDS sunt trimisi in misiuni dificile de lupta, care ar pune in pericol viata GI-lor americani. Pentru perioada 2006 - 2012, americanii au alocat nu mai putin de 1,7 miliarde USD pentru construirea de astfel de roboti militari.

Petrolul irakian a fost preluat pe tacute de catre armata americana

Adevaratul motiv al invaziei din Irak, uriasele campuri petroliere din acesta tara araba, aflata in haos generalizat, au intrat in posesia trupelor americane fara ca evenimentul sa tina cap de afis in presa mondiala.
In ciuda lipsei oricarei urme de "arme nucleare" si sfidand deschis toate apelurile care cereau retragerea armatei americane dupa caderea regimului Saddam Husein, Pentagonul s-a angajat, cu de la sine putere, sa"pazeasca" rezerva nationala de petrol irakian pe o perioada nelimitata. Recent, marina militara a S.U.A. a inaugurat o instalatie la terminalul de petrol Khor al-Amaya din nordul Golfului Persic. Alaturi de terminalul petrolier de la Basra, acesta este vital pentru economia americana; singure, cele doua terminale sunt capabile sa asigure peste 10% din cererea zilnica de petrol la nivel mondial. Puse in fata faptelor, autoritatile americane sustin ca nu doresc sa pazeasca la nesfarsit terminalele, ci ar astepta, chipurile, doar momentul in care marina irakiana sa ajunga la un asemenea nivel, incat sa fie capabila sa pazeasca singura rezerva de petrol a tarii. Parca pentru a arunca gaz pe foc, cotidianul The Wall Street Journal anunta ca patrulele de coasta irakiene detin doar cateva barci mici si ruginite, iar marinarii militari irakieni s-au antrenat de-abia acum cu munitie de razboi...


A inceput razboiul cibernetic

S-a lansat, pe nestiute, cyber-razboiul. De acum, orice conflicte vor fi tratate mai intai in mediul virtual, cu consecinte devastatoare pentru realitatea cotidiana. Rusia este tara care a creat si adaptat, pentru prima data, acest tip de razboi, concretizat prin atacurile informatice asupra guvernului, politiei si sistemului bancar al Estoniei.
Atent la tot ce misca in domeniu, Beijingul a preluat rapid conducerea pe frontul informatic, Pentagonul acuzand oficial armata chineza ca intrase in calculatoarele subalternilor secretarului apararii, Robert Gates.
Constienta de handicapul sau in domeniu, aviatia militara a S.U.A. a decis sa infiinteze propriul Comandament pentru Cyberspatiu, care a devenit complet operational din luna octombrie a anului trecut. In prezent, un nucleu de 500 luptatori-informaticieni americani se chinuie sa faca fata milioanelor de hackeri din China si Rusia.
Si bineinteles, cum poate atata lume sa fie bin protejata, spre exemplu cei care folosesc antivirusul Karspersky, care cu totii stim ca este facut de rusi.

Vizualizări: 2627 | Adăugat de: RadicalHacker | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Forma intrarii
Cautare
Arhiva materialelor
Mini-chat
Share