Miercuri, 24/04/2024, 3:24 PM
Bine aţi venit Guest

RadicalHackers

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Diverse » IT si Telecomunicatii » Utilizarea undelor radio.
Utilizarea undelor radio.
RadicalHackerData: Duminica, 02/01/2011, 3:36 AM | Mesaj # 1
Sergeant
Grup: Administrators
Mesaje: 32
Reputaţie: 1
Status: Offline
Multe sisteme de telecomunicatii utilizeaza unde radio de inalta frecventa, numite microunde. Releele si satelitii transmit semnalele pe toata suprafata Pamantului.
Retelele de telefonie mobila folosesc un numar mare de antene pentru a transmite si receptiona semnale din zone restranse, numite celule. Cand cineva face un apel de la un telefon mobil, u nsemnal de microunde se transmite ntenei celei mai apropiate, care il conecteaza pe utilizator la retea. Semnalele emise periodic de fiecare telefon informeaza un calculator central asupra zonei spre care trebuie transmise apelurile destinate acelui telefon.

COMUNICATIILE PRIN SATELIT.

Satelitii geostationari orbiteaza in jurul Pamantului la altitudinea de aproximativ 35.900KM. Acolo, ei au aceeasi viteza ca si Pamantul, deci se mentit deasupra unui punct fix de pe suprafata Pamantului. In 1945, autorul de literatura stiintifico-fantastica Arthur C. Clarke a propus ca satelitii geostationari sa fie folositi pentru a retransmite legaturi telefonice, imagini de televiziune si alte semnale, intre statii de la so ldespartite de mii de kilometri. Primul satelit geostationar de comunicatii, numit Symcom2, a fost lansat in 1963. De atunci au fost plasati pe orbite geostationare sute de sateliti de comunicatii. Acestia receptioneaza semnale de la antenele emitatoarelor de pe suprafata Pamantului, le amplifica si apoi le transmit receptoarelor de la sol.

TELEFONUL.

Receptorul telefonului are un microfon si o casca. Cand cineva vorbeste, undele sonore lovesc o diafragma metalica subtire si o fac sa vibreze. Vibratiile ei apasa repetat niste granule de carbon aflate intr-un cilindru din spatele diafragmei.
Din aceasta cauza, rezistenta electrica a granulelor variaza, iar curentul ce circula intre doi electrozi di ncapsula reproduce undele sonore ale vocii vorbitorului. Semnalul primit face sa vibreze un electromagnet si o diafragma din casca. Reproducand sunetul vocii interlocutorului.

 
Forum » Diverse » IT si Telecomunicatii » Utilizarea undelor radio.
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: