Joi, 25/04/2024, 5:02 AM
Bine aţi venit Guest

RadicalHackers

Meniu
STOP ACTA
Crezi ca ACTA ar trebuii adoptata in Romania?
Total răspunsuri: 36
Statistica

Total online: 1
Invitati: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2010 » Decembrie » 9 » Samsung și Google lansează Nexus S, primul telefon mobil cu Android Gingerbread
2:59 AM
Samsung și Google lansează Nexus S, primul telefon mobil cu Android Gingerbread



Nexus S va fi primul telefon mobil din lume cu Gingerbread, cea mai nouă versiune a platformei Android. Conform Samsung, acesta va mai avea un touch screen de 4 inchi Super AMOLED cu design curbat, camere foto în faţă şi în spate, un procesor de  1GHz și capacități Near Field Communication.

Nexus S este dotat cu tehnologia Super AMOLED marca Samsung și un display-ul Contour de 4 inchi, producătorii promițând experienţe vizuale premium, susținute și de procesorul de aplicaţii de 1GHz al noului Nexus S care va permite redarea conţinutului multimedia HD și o viteză mare de încărcare şi descărcare.

Integrată în noul Nexus S va fi și tehnologia Near Field Communication (NFC) care permite vizualizarea informaţiilor de pe orice obiect, precum stickere sau postere integrate cu chip-urile NFC .

La capitolul camere foto noul Nexus S va plusa, acesta fiind echipat  atât cu o cameră foto şi video de 5 megapixeli, precum şi cu o cameră frontală VGA. Mai mult, Nexus S are un senzor giroscop pentru experienţe avansate de gaming atunci când utilizatorul roteşte dispozitivul.

"Samsung a fost încântat de colaborarea cu Google în vederea realizării acestui prim dispozitiv care oferă mult-aşteptatul sistem de operare Android 2.3”, a declarat Omar Khan, şeful departamentului de strategie din cadrul Samsung Mobile. "Nexus S combină cele mai avansate componente hardware şi tehnologii marca Samsung cu cele mai noi funcţii oferite de Android 2.3 Gingerbread pentru a oferi consumatorilor experienţe uluitoare.”

Sistemul de operare Android 2.3, Gingerbread este cea mai performantă versiune a platformei Android de până acum, dotat cu tehnologia Near Field Communication (NFC), cu o nouă tastatură multi-touch îmbunătăţită, apeluri prin Internet (VoIP/SIP) şi o interfaţă nouă. Nexus S include şi funcţiile Android populare printre care Wi-Fi hotspot, multitasking, acces la serviciile mobile Google precum Google Search, Gmail, Google Maps with Navigation, Voice Actions, Google Voice și YouTube şi acces la peste 100.000 de aplicaţii şi widget-uri de pe Android Market.

” În munca alături de Google ambiţia noastră a fost de a crea un smartphone care este superior atât din punct de vedere al funcţionalităţii, cât şi din punct de vedere al experienţelor multimedia. Suntem extrem de mulţumiţi de rezultatele uimitoare ale acestui parteneriat”, , a spus JK Shin, preşedintele diviziei Mobile Communication Business a Samsung Electronics.

Specificații tehnice

Sistem de operareAndroid 2.3 / Gingerbread
Display4.0” WVGA SUPER AMOLED (800×480)
Camera5.0 mega-pixel Camera + VGA front Camera,  Auto Focus, 

Self shot

VideoHD(720p@30fps) redare video, înregistrare video D1 (720×480)@30fps 

mpeg4, H.264, H.263

AudioMP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-NB
Value-added FeaturesNFC (Near Field Communications)
Android Market pentru mai multe aplicaţii şi conţinut
A-GPS
Senzor giroscop, Accelerometru, busolă digitală, Proximitate, Lumină
ConnectivitateBluetooth technology v 2.1 + EDR 

USB v2.0 (High-Speed)

Wi-Fi 802.11 b/g/n

Memorie16GB iNAND
Dimensiuni63 x 123.9 x 10.9 mm
Baterie1500 mAh

Vizualizări: 512 | Adăugat de: RadicalHacker | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Forma intrarii
Cautare
Arhiva materialelor
Mini-chat
Share