Joi, 25/04/2024, 10:42 PM
Bine aţi venit Guest

RadicalHackers

Meniu
STOP ACTA
Crezi ca ACTA ar trebuii adoptata in Romania?
Total răspunsuri: 36
Statistica

Total online: 1
Invitati: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2010 » Decembrie » 9 » Pirateria online: o licenta, folosita de 775.000 de ori in sute de tari
3:02 AM
Pirateria online: o licenta, folosita de 775.000 de ori in sute de tari

O companie de software si-a urmarit o licenta care fusese crack-uita si a descoperit ca a fost folosita de aproape 775.000 de utilizatori. Asa ca s-a hotarat sa-si faca reclama pe calculatoarele respective.

Daca v-ati intrebat vreodata cati au mai piratat programul pe care l-ai dat jos de pe net cu crack cu tot, aflati ca sunt milioane de utilizatori care fac asta. Fenomenul este global, iar companiile de securitate dau alarma.

Compania de securitate Avast sustine ca s-a hotarat sa urmareasca licentele care circula ilicit pe net, pentru unul dintre programele sale contra-cost. A trecut de atunci un an si jumatate, iar numarul download-urilor se apropie de un milion.

Licenta a fost mai intai cumparata de o firma din Arizona, SUA, la care lucrau 14 angajati, scrie PC Pro. De acolo a ajuns pe suficiente site-uri de share incat a adunat 774.651 de useri, raspanditi in peste 200 de tari. Potrivit Avast, doua computere care au instalat programul piratat sunt in Vatican.

"A fost chiar interesant sa vedem cat de repede s-a putut raspandi, dar in curand petrecerea se va termina”, spune purtatorul de cuvant al celor de la Avast, Lyle Frink.

Compania a trimis deja ferestre de pop-up in care ii instiinteaza pe cei care au licenta piratata ca trebuie sa cumpere produsul, altfel el va deveni inactiv.

Astfel, licenta crack-uita este folosita ca mijloc de marketing, pentru ca prin intermediul ei, firma isi poate promova produsele pe foarte multe computere.

Atentie insa, pirateria si folosirea programelor ilegale este pedepsita cu amenda sau inchisoare.

Vizualizări: 473 | Adăugat de: RadicalHacker | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Forma intrarii
Cautare
Arhiva materialelor
Mini-chat
Share