Joi, 28/03/2024, 4:42 PM
Bine aţi venit Guest

RadicalHackers

Meniu
STOP ACTA
Crezi ca ACTA ar trebuii adoptata in Romania?
Total răspunsuri: 36
Statistica

Total online: 1
Invitati: 1
Utilizatori: 0
Principală » 2010 » Decembrie » 9 » Fondatorul Wikileaks arestat
3:46 AM
Fondatorul Wikileaks arestat

Julian Assange, fondatorul site-ului de investigatii Wikileaks a fost arestat in Marea Britanie in urma unui ordin de retinere emis de autoritatile suedeze pentru agresiune sexuala, scrie agentia Reuters care citeaza surse din politia londoneza.

Assange a fost pus sub urmarire prin Interpol saptamana trecuta, dupa ce site-ul pe care l-a infiintat a dezvaluit mai multe informatii confidentiale despre diplomatia mondiala.

Conform Wikipedia, organizatia lui Julian Assange este una internationala, de media, non-profit, care publica documente secrete de la persoane a caror identitate este confidentiala. WikiLeaks a fost lansat in 2006 si face parte din trustul Sunshine Press. La un an de la lansare, siteul avea o baza de date care ajunsese la 1,2 milioane de documente.

Organizatia se autodescrie ca fiind una fondata de disidenti chinezi, precum si de jurnalisti, matematicieni si start-up-uri din domeniul IT&C din Statele Unite, Taiwan, Europa, Australia si Africa de Sud. Potrivit Wikipedia, echipa WikiLeaks ar fi formata din cinci persoane care lucreaza full-time si circa 800 de colaboratori. Nici o persoana din echipa nu este recompensata din punct de vedere material.

In plus, nu exista nici un sediu central al organizatiei, iar cheltuielile anuale, in principal cele de intretinere a serverelor si de birocratie, ating 200.000 euro, dar ar ajunge la 600.000 euro daca cei care lucreaza pentru WikiLeaks ar fi platiti pentru serviciile prestate.

Singura sursa de venit a organizatiei o reprezinta donatiile (Associated Press, The Los Angeles Times si National Newspaper Publishers Association cheltuiesc sute de mii de dolari pentru a asigura suportul legal al WikiLeaks), insa se urmareste ca, in curand, sa se introduca un sistem de plata care sa ofere acces la viitoarele documente secrete.

Vizualizări: 2532 | Adăugat de: RadicalHacker | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Logare ]
Forma intrarii
Cautare
Arhiva materialelor
Mini-chat
Share